BOK: Flyghistorik

"Ångermanlands flyghistoria" av Alf V. Johansson hade sitt publika boksläpp den 29 nov 2014 i Örnsköldsvik.

SPSM

På uppdrag av Specialpedagogiska skolmyndigheten har jag formgivit 8 pedagogiska böcker i ett utbildningsmaterial för personer med förståndshandikapp.

Västkustfilé

Västkustfilé i Varberg är ett familjeägt företag inom foodservice och dagligvaruhandeln.

LOBSTER SEAFOOD

Åt min största kund Lobster Seafood Sweden AB har jag bland annat gjort om logotyp och grafisk profil. Men framförallt har jag jobbat med att ta fram nya förpackningar till deras djupfrysta sortiment av fisk och skaldjur.

SJÖBODEN

Sjöboden är en stadig kund som är dotterbolag till Lobster Seafood och som marknadsför färska fisk- och skaldjursprodukter.

VÄRLDSARV I SAMVERKAN VIS 63°N

UNESCO gav Höga Kusten världsarvsstatus år 2000. Sex år senare fick också Kvarkens skärgård i Finland samma upphöjelse. Men UNESCO sa då att ”De här båda är ju egentligen samma område!”

ÖGONFONDEN

Ögonfonden är en spännande uppdragsgivare eftersom det är en organisation som inte är vinstdrivande utan samlar in pengar och delar ut till forskning.

KOKBOK ”SUSANNE LAGAR MAT I GO’KVÄLL”

Den välkända TV-kocken och Umeåbon Susanne Jonsson har jag jobbat med under många år. Denna kokbok består av ett urval av recepten hon lagat i direktsändning i Go’ Kväll och den kom ut 2011. Boken belönades med ett brons i Kokboks-VM, The World Cook Book Awards, i Paris 2012. Jag, Susanne och fotografen Sara var på plats och skålade i champagne. Det är alltid roligt med uppskattning. Kul!

KOKBOK ”LUSTFYLLDA MELLANMÅL”

Personer som drabbats av cancer och får strålnings- eller cellgiftsbehandling tappar aptiten. Risken är då att de drabbas av undernäring vilket gör behandlingen mindre effektiv och chansen att bli frisk minskar. Problemet är särskilt stort bland barn som får cancer.

BARNVECKAN 2013/2012/2011

Barnveckan är en årlig konferens för barnläkare och barnsjuksköterskor i Sverige. I år var den i Karlstad. Den har tidigare arrangerats i Umeå 2011 & i Borås 2012.

GRANÖ BECKASIN

Den lilla byn Granö utanför Vindeln arbetar långsiktigt med att profilera sig som ett rikskänt och till och med internationellt besöksmål.

APTUM

Konsultbolaget Aptum erbjuder helhetslösningar för att minska risken för bränder och olyckor. De finns i Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik och jag hjälper dem att framställa trycksaker och annonser för marknadsföring.

PROFORMAT

Fototapeter och stora affischer. ProFormat skriver ut bilder och grafik i jätteformat. Jag har gjort deras trycksaker och kan dessutom skryta med att en av deras fototapeter är en bild som jag tagit av Lower Eastside på Manhattan.

RAGGSJÖLIDEN

Västerbottens författare är många. Svenska Akademiledamoten Torgny Lindgren är en av de mest uppskattade, och för att hedra hans författarskap har hans hemby Raggsjöliden utanför Norsjö skapat en permanent utställning i byahuset.

FAS UT

Överläkaren Claes Lundgren har skrivit och jag formgivit boken FAS UT som ger vårdpersonal ett stöd i hur man kan utvärdera, ifrågasätta och avsluta läkemedelsbehandling.

NORRLANDSPALL

Min mest långvariga kund är landets största företag för hantering av träpallar.

FOODIE - SUSANNE JONSSON

Susanne Jonsson på Foodie är en kund som blivit en god vän genom åren. Det är en glädje att jag får arbeta med en så framstående kock och lära mig om utsökt mat och dryck samtidigt som jag formger kokböcker, hemsida, säljblad och logotyp. Mums!

SÄLLSKAPET SUNE JONSSONS VÄNNER

Sune Jonsson, Västerbottens mest framstående fotograf, gick bort 2009. Sällskapet Sune Jonssons vänner är en ideell förening som arbetar för att uppmärksamma och levandehålla fotografens verk.

CD-omslag

Några Cd omslag har det blivit, här ser du tre av dem.

UMEVATORIET

På Umevatoriet blickar man ut i rymden men utforskar även jorden tillsammans med barn och vuxna som gör studiebesök.

BOMBARDIER RECREATIONAL PRODUCTS

Bombardier Recreational Products är en stor kanadensisk kund som jag hjälpt genom att ta fram kampanj- och marknadsföringsmaterial för Lynx snöskotrar, Sea-Doo vattenskotrar, Spyder trehjulingar och Can-Am fyrhjulingar för den svenska marknaden.

ROLLERMATE

Jesper Sigbjörnsson från Vännäs har uppfunnit en sorts tvåhjulig krycka, kallad Rollermate, ett smart hjälpmedel för såväl ung som gammal som behöver promenadstöd.

QWORK

Dagens Industri utsåg Qwork till Årets Gasellföretag 2009. Bemanningsföretaget Qwork grundades i Umeå och har snabbt växt ut över landet.

JAN KARLSSON

Skådespelaren Jan Karlsson har ett företag som heter JanneK där han arbetar som röstcoach, anordnar rollspel, håller föreläsningar, mm. Hemsidan och logotypen formgav jag 2007-2008. Jag tog även fram brevpapper och visitkort. Foto: Andreas Nilsson.